Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 august 2012, 11:15 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4719
18 august 2012, 11:15 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4719

În acest weekend putem urmări lupte aeriene şi merge la carnaval

Vă chinuie întrebarea cît de bine să petreceţi acest weekend? A sta acasă în faţa televizorului în aceste zile este pur şi simplu banal. Vă îndemnăm să vă ocupaţi timpul liber, mergînd la evenimente interesante, care vor avea loc în aceste zile de odihnă la Chișinău.

17 august – cover-bandul alcătuit din membrii trupelor EJ, Gîndul Mîţei şi Mahagon vor susţine un concert în memoria lui Viktor Ţoi la clubul Albion. Anume pentru acest eveniment, artiştii au pregătit un program amplu, format în întregime din piese de Victor Ţoi şi formaţia Kino.

17 august – la Cocos Privé va sosi un alt reprezentant al centrului de producţie de succes Black Star inc. - Dj Daveed.

17 august, ora 20:00 – la clubul sportiv "Niagara Orange Fitness" se va desfăşura un concurs de selectare a cîntăreţilor şi modelelor pentru participare la festivalul "Silk Way". Preţul biletelor – de la 300 la 500 de lei.

17 şi 18 august – în Moldova se desfăşoară Campionatul European de lupte aeriene. Competiţia reuneşte reprezentanţi din Austria, Belarus, Republica Cehă, Estonia, Germania, Moldova, Rusia, Slovacia şi Ucraina. Campionatul are loc la 1,4 km sud de oraşul Vadul lui Vodă.

18 şi 19 august – la Cahul se va desfăşura tradiţionalul festival internaţional Faces of Friends (Chipuri de prieteni). În acest an, la festival vor evolua: Vunk, SunStroke Project, Olia Tira, Travka, Galilei, DJ Andrew Rayel, Boris Koval, TODO, Paralela 47, Human Place, Edict şi altele.

19 august – în Gradina Publica ”Stefan cel Mare” va avea loc carnavalul "Vara din Chișinău 2012", organizat de Şcoala de improvizaţie teatrală, în comun cu Atelierul Viitorului. Carnavalul va dura de la ora 14:00 pînă la 21:00.

18 august – la Café Ι Loungel Terrace Krysha va evolua oaspetele din Germania - Dave Kurtis.

18 august – la clubul Рай Project va domina starea de spirit cosmică la petrecerea COSMIC MOOD/Spirit of the Night. În programul serii figurează Alex Key şi Freaky Room.

La unicul în Chișinău cinematograf în aer liber, în acest weekend, cu începere de la ora 21:00, vor putea fi urmărite filmele: ”Push", "You’ve Got Mail" şi "Gamer".

În zilele de odihnă, la reţeaua de cinematografe "Patria-Emil Loteanu" puteţi viziona filmele " Step Up Revolution", "Blockbuster", "Ted", "The Dark Knight: The Legend Continues", "Cosmopolis".

18 august, ora 19:00 – Grădina Publică ”Ştefan cel Mare” va găzdui următorul Dans social în aer liber.

Aproximativ 60 de lucrări de artă grafică şi pictură, realizate de pictorii Larisa Astrein şi Mihai Ţăruş, sînt prezentate la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei.

Uniunea Artiştilor Plastici din RM şi Centrul Expoziţional ”C. Brâncuşi” invită la expoziţia de tablouri din colecţiile Uniunii Artiştilor Plastici ”Capodopere ale precursorilor", dedicată artei plastice din secolul 20.

La Galeria de Artă ”Atrium” (în incinta CC ”Shopping Malldova”) se desfăşoară expoziţia "Adevăr-Compasiune-Toleranţă", la care sînt prezentate 36 de lucrări ale artiştilor chinezi. Expoziţia este deschisă de la 10:00 pînă la 22:00. Intrarea este liberă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Festival , Moldova , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
972 locuitori

Verejeni este un sat din cadrul comunei Lencăuţi, raionul Ocniţa. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Ocnița și la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 972 de oameni. Satul Verejeni a fost menționat documentar în anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.