Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 aprilie 2019, 17:10 Diaspora moldovenească views 15524
Moldova are, în premieră, un ataşat militar în Canada (Foto)
17 aprilie 2019, 17:10 Diaspora moldovenească views 15524

Moldova are, în premieră, un ataşat militar în Canada (Foto)

Atașatul militar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, colonel Vitalie Micov, a fost acreditat, prin cumul, şi în Canada.

Astfel, potrivit competenţelor, colonelul Vitalie Micov va fi responsabil de asigurarea unei cooperări eficiente dintre structurile de apărare ale celor două ţări, identificarea unor noi oportunităţi de dezvoltare şi îmbunătăţire a parteneriatului dintre Armata Naţională a Republicii Moldova şi Forţele Armate ale Canadei.
La Ottawa, diplomatul militar a avut o serie de întrevederi cu oficiali din cadrul DAN, care au avut ca obiectiv identificarea unor proiecte de cooperare între ambele instituţii de apărare pentru continuarea reformelor inițiate de conducerea Ministerului Apărării.
De notat că în luna octombrie 2018, colonelul Vitalie Micov a fost detaşat de Ministerul Apărării în SUA în calitate de ataşat militar. Decizia a fost luată de conducerea instituţiei în scopul promovării dialogului strategic pe dimensiunea de apărare dintre Republica Moldova şi SUA.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Canada , militari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
3340 locuitori

Coloniţa este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Coloniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3340 de oameni. Satul Colonița a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.