Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 ianuarie 2019, 10:30 Diaspora moldovenească views 11874
Dodon nu acceptă ideea de a interzice să voteze moldovenilor din afara ţării
23 ianuarie 2019, 10:30 Diaspora moldovenească views 11874

Dodon nu acceptă ideea de a interzice să voteze moldovenilor din afara ţării

Președintele țării, Igor Dodon, nu este de acord cu propunerea unui lider politic moldovean de a interzice cetățenilor moldoveni să voteze în alegeri, aflîndu-se în afara ţării.

Șeful statului a făcut această declaraţie în timpul unei emisiuni în direct de la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.

„Să ştiţi că în situaţia în care o treime din populație a părăsit Moldova, va fi probabil un gest greşit. Sînt de acord că, bineînţeles, ne-ar plăcea să se întoarcă acasă, fie definitiv, fie cel puțin pentru o anumită perioadă. Dar acest lucru nu înseamnă că aceşti oameni ar trebui să fie lezaţi în dreptul lor de a vota. Da, există unele țări care fac acest lucru, dar nu cred că pentru Moldova aceasta este o cale de ieșire din situație", a declarat Igor Dodon.

În opinia sa, este necesar să se deschidă un număr suficient de secții de votare, atît în Occident, cît și în Est.

„De exemplu, au deschis 100 de secții de votare în țările UE, trebuie să deschidem 150 de secții de votare în Rusia. Lăsați-i să voteze. Atît pe cei de acolo, cît şi pe ei de dincolo, în UE sau în Rusia, or aceştia sînt cetățenii noștri, pe care îi respectăm foarte mult. Da, ei au propriile preferințe politice, dar ei sînt cetățenii noștri. Ei susțin economia Moldovei. În fiecare an, trimit aproximativ 1,5 miliarde de dolari, transferă acasă bani, astfel încît familiile lor să supraviețuiască. Prin urmare, trebuie să le oferim posibilitatea de a participa pe deplin la procesele electorale din Republica Moldova", a declarat președintele ţării.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , votare , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
1496 locuitori

Domulgeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Domulgeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești șu la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1496 de oameni. Satul Domulgeni a fost menționat documentar în anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.