Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 ianuarie 2019, 17:05 Diaspora moldovenească views 22749
Imigranții moldoveni lansează un flash-mob
18 ianuarie 2019, 17:05 Diaspora moldovenească views 22749

Imigranții moldoveni lansează un flash-mob

Cetățenii Republicii Moldova din diasporă au lansat un flash-mob numită #Votezacasă, în care se îndeamnă reciproc să vină în timpul alegerilor în Moldova și să voteze.

Astfel, mai mulţi tineri şi tinere au început să fotografieze bilete de avion spre Moldova și să-i încurajeze pe prietenii lor să facă același lucru. Scopul flash-mobului este de a-i face pe cetăţeni să revină în patrie în toate circumscripțiile țării.

Reamintim că alegerile parlamentare din Moldova vor avea loc pe 24 februarie pe baza unui sistem de vot mixt. Astfel, cetățenii vor alege 50 de deputați pe listele de partide și 51 în circumscripții uninominale. Pînă în prezent, șase partide au fost înregistrate în circumscripția electorala națională şi aproximativ 400 de potențiali candidați si-au anunțat intenția de a candida pentru circumscripțiile uninominale, dintre care 102 candidați au fost deja înregistrați, conform datelor CEC din 9 ianuarie.

Sursa: point.md

Cuvinte cheie:

migranți , flash-mob

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1838
Populația:
1825 locuitori

Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 de km Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1825 de oameni. Satul Vertiujeni a fost întemeiat în anul 1838.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.