Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 noiembrie 2018, 17:00 Diaspora moldovenească views 12647
MAI din Rusia organizează pentru locuitorii Moldovei o “videoconferinţă”
27 noiembrie 2018, 17:00 Diaspora moldovenească views 12647

MAI din Rusia organizează pentru locuitorii Moldovei o “videoconferinţă”

Direcția Migrație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei pentru regiunea Vologda organizează o „videoconferinţă" pentru cetățenii moldoveni potențiali participanți la Programul de Stat de susţinere a relocării benevole în FR a compatrioților din străinătate.

După cum se menţionează într-un comunicat al instituţiei, un acord în acest sens a fost atins în timpul „videoconferinţei", organizate de Direcţia Migraţie cu reprezentantul MAI al Rusiei în Republica Moldova.

Subiectul discutat în cadrul acţiunii a vizat organizarea de lucrări comune în scopul susţinerii relocării în regiunea Vologda a compatrioților ruși care locuiesc, în prezent, în Moldova, dar care doresc să revină în patrie.

La eveniment au participat șeful interimar al Direcției Migrație, colonelul de poliție, Irina Şevchiuc, șeful adjunct al Departamentului muncii și ocupării forței de muncă din regiunea Vologda, Eduard Sineaev, șeful Direcției cetățenie din cadrul Direcției Migraţiune, maiorul de poliţie, Daria Averianova.

În cadrul discuției, reprezentanții Oficiului pentru Migrație și ai Departamentului Muncii din regiune au explicat părții moldovenești particularităţile și condițiile pentru participarea la Programul de Stat de susţinere a relocării benevole în FR a compatrioților din străinătate, dar şi despre garanțiile oferite compatrioților.

În rezultatul comunicării, s-a ajuns la o înţelegere privind continuarea cooperării și desfășurarea următoarei „videoconferinţe" deja cu potențialii participanți la Programul de Stat. În plus, pentru viitorul apropiat se planifică organizarea unei „videoconferinţe" similare între regiunea Vologda și reprezentanța MAI al Rusiei în Republica Armenia.

În perioada implementării Programului de Stat, începînd cu 1 ianuarie, 2015, mai mult de 2500 de solicitanți și membri ai familiilor lor au solicitat Direcţiei MAI al Rusiei pentru regiunea Vologda participarea la program. Au participat peste 1800 de persoane. Peste 1.600 de compatrioți ruși care au locuit în străinătate au avut ocazia să dobîndească cetăţenia Federaţiei Ruse.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
4189 locuitori

Crihana Veche este un sat şi comună din raionul Cahul. Crihana Veche este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4189 de oameni. Satul Crihana Veche a fost menționat documentar în anul 1425.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.