Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 octombrie 2018, 15:30 Diaspora moldovenească views 13529
Moldovenii s-au reunit în regiunea Viru-Nigula (Foto)
25 octombrie 2018, 15:30 Diaspora moldovenească views 13529

Moldovenii s-au reunit în regiunea Viru-Nigula (Foto)

22 octombrie 2018, Tallinn - Ambasada Republicii Moldova în Republica Estonia, în cooperare cu administrația locală din regiunea Viru-Nigula și consulul onorific al țării noastre în acest stat, Einar Vallbaum, au organizat, în perioada 17-20 octombrie curent, o serie de evenimente festive dedicate Zilelor culturii moldoveneşti în Estonia.

Zilelor culturii moldoveneşti în Estonia au avut ca scop promovarea patrimoniului cultural şi economic al Republicii Moldova, precum şi consolidarea cooperării bilaterale. La evenimente au participat şi două delegaţii din Republica Moldova - din raionul Criuleni și UTA Găgăuzia.

Programul complex al evenimentelor a fost inaugurat cu o ceremonie de plantare a unui stejar, care simbolizează prietenia stabilită în anul 1973 între școlile din orașul estonian Azeri și satul Corjova, raionul Criuleni. Pe parcursul săptămînii a fost prezentat potențial turistic al Republicii Moldova, organizate activități de promovare a vinurilor moldovenești, a tradițiilor și obiceiurilor naționale, etc.

Delegaţiile din Republica Moldova au avut posibilitatea să efectueze un schimb de experienţă cu specialiștii estonieni în diferite domenii, inclusiv administraţie locală, cultură, educaţie, asistență socială, etc., iar primarii comunelor Chirsova din Moldova și cea estoniană, Haljala, au convenit asupra semnării unui acord de cooperare la nivel local.

Zilelor culturii moldoveneşti în Estonia se înscriu în programul Ambasadei Republicii Moldova de la Tallinn de promovare economică şi culturală a țării noastre, precum şi de facilitare a parteneriatelor de cooperare moldo-estone la nivel local şi regional.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Estonia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
76 locuitori

Alexandrovca Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca Nouă alcătuia 76 de oameni în anul 2011. Satul Alexandrovca Nouă a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.