Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 iulie 2018, 15:40 Diaspora moldovenească views 9263
Consulii moldoveni nu vor mai solicita informații de la SFS
11 iulie 2018, 15:40 Diaspora moldovenească views 9263

Consulii moldoveni nu vor mai solicita informații de la SFS

Noutăți importante pentru migranții moldoveni care au nevoie să perfecteze notarial la consulatele Moldovei contracte de înstrăinare și de gaj al bunurilor supuse înregistrării!

Personalul consular care oferă servicii notariale nu va mai solicita prezentarea acestui certificat de la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) privind lipsa restanțelor față de buget.

SFS a comunicat că, în conformitate cu Legea nr. 77 din 7 iunie 2018 pentru modificarea articolului 51 din Legea nr.1453/2002 cu privire la notariat, au fost operate amendamente la art. 51 din Lege.

Astfel, începînd cu 22 iunie 2018, notarul este eliberat de obligația de a solicita, iar contribuabilii de a prezenta certificatele emise de către Serviciul Fiscal de Stat privind lipsa sau existența restanțelor față de buget, în partea ce ține de bunurile ce fac obiectul autentificării contractului de înstrăinare și contractului de gaj al bunurilor ce urmează a fi supuse înregistrării.

Acest lucru va reduce timpul și costurile cetățenilor la efectuarea tranzacțiilor de cumpărare și vînzare și la înregistrarea proprietății.

Consulii moldoveni din străinătate le oferă cetățenilor moldoveni nu numai servicii notariale, ci și servicii legate de situația civilă, perfectarea documentelor etc.

Lista serviciilor consulare moldovenești poate fi găsită AICI.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

consul , Serviciul Fiscal , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
237 locuitori

Lupăria este un sat din cadrul comunei Malinovscoe, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 237 de oameni. Satul Lupăria a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.