Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 iunie 2018, 16:45 Diaspora moldovenească views 16177
O tînără din Hîncești și-a croșetat rochia de mireasă (Foto)
07 iunie 2018, 16:45 Diaspora moldovenească views 16177

O tînără din Hîncești și-a croșetat rochia de mireasă (Foto)

Valentina Șelaru-Colța, meșterița handmade, născută în satul Cărpineni, raionul Hîncești, s-a căsătorit recent tocmai la Paris. Fiind îndrăgostită de lucrul manual, aceasta și-a croșetat singură rochia de mireasă.

„Demult am așteptat aceasta zi, să pot să inspir și să promovez arta lucrului manual la un alt nivel decît sîntem obișnuiți! Mi-am croșetat singură rochia mea de mireasă! E exact așa cum mi am dorit-o. Nu a fost nevoie de mii de euro, ci de mii de minute și nopți de lucru: 72 de flori cu 72 de perle cusute. Rezultatul obținut costă mai mult de atît. Visul micului copil din mine ăstazi s-a materializat. Privesc la creația mea și înțeleg că orice poți obține dacă ești gata să muncești și să iubești ceea ce faci. Eu iubesc unicitatea, iubesc oamenii care tind să fie diferiți de ceilalți", a scris meșterița pe o rețea de socializare.

Valentina a venit și cu un mesaj pentru urmăritorii săi: „Vreau să știe toată lumea că croșetatul e un talent pe care îl poate avea fiecare dacă este îndrăgit și doar prin muncă și răbdare obții victorie!".

Sursa: regional.md

Cuvinte cheie:

rochie de mireasă , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
890 locuitori

Paşcani este un sat şi comună din raionul Criuleni. Paşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 890 de oameni. Satul Paşcani a fost menționat documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.