Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 mai 2018, 14:35 Diaspora moldovenească views 13055
Care este diferenţa dintre ambasadă şi consulat
14 mai 2018, 14:35 Diaspora moldovenească views 13055

Care este diferenţa dintre ambasadă şi consulat

Adesea ni se întîmplă să confundăm consulatul cu ambasada, neștiind nici în ce condiţii putem apela la serviciile celor două instituţii.

Iată de ce am ales să răspundem la întrebarea multor moldoveni aflaţi în dificultate: prin ce se deosebește ambasada de consulat?

Misiunea diplomatică, adică ambasada asigură desfășurarea unei linii politice unice a Republicii Moldova în relațiile cu țara gazdă, coordonează activitățile și controlează activitatea reprezentanțelor organelor de stat și ale altor organizații din statul gazdă.

Pe cînd consulatul este un organ de stat care vizează relațiile externe a Republicii Moldova, care exercită funcții consulare în numele Republicii Moldova pe teritoriul statului gazdă.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

consulat , ambasada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1902 locuitori

Popeştii de Jos este un sat şi comună din raionul Drochia. Popeştii de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Drochia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1902 oameni. Satul Popeştii de Jos a fost menționat documentar în anul 1606.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.