Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 ianuarie 2018, 15:31 Diaspora moldovenească views 19188
Un moldovean a devenit erou în Canada
19 ianuarie 2018, 15:31 Diaspora moldovenească views 19188

Un moldovean a devenit erou în Canada

„Un șofer de camion, eroul zilei, care a evitat o tragedie în tunel"- acesta este titlul unei știri din presa canadiană, iar eroul este un moldovean. Este vorba despre Mihai Gilca, care trăiește în Quebec de mai puțin de patru ani, iar acum lucrează șofer pe un camion.

Acesta a juns în presa canadiană după ce camionul său a fost cumprins de flăcări în mijlocul tunelului Lafontaine. Mașina era încărcată cu legume, iar atunci cînd și-a dat seama de pericolul în care se află el și cei din jur, a reacționat prompt și a evitat o tragedie.

„Cînd am intrat în tunel, am văzut o explozie aproape de anvelopă. Eram în mijlocul tunelului. După aceea am văzut fumul și mi-am dat seama că era o situație periculoasă. Am accelerat rapid pentru aieși cît mai repede din tunel", a spus moldoveanul reporterilor TVA Nouvelles.

Jurnaliștii canadieni scriu că fără reacția excelentă a șoferului, cine știe ce s-ar fi întîmplat cu o semiremorcă cuprinsă de flăcări și cu un flux de vehicule în spatele ei.

Autoritățile au lăudat, de asemenea, „sîngele rece" al bărbatului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă a fost o experiență neplăcută, iar moldoveanul spune că își va lua cîteva zile libere.

Sursa: bani.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Canada , eroi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
1699 locuitori

Brăviceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Brăviceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de oraşul Orhei şi la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1699 de oameni. Satul Brăviceni a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.