Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 octombrie 2015, 16:57 Gustul bucatelor moldovenești în străinătate views 9025
Moldovenii au sărbătorit la Washington „Toamna de Aur” (Foto)
21 octombrie 2015, 16:57 Gustul bucatelor moldovenești în străinătate views 9025

Moldovenii au sărbătorit la Washington „Toamna de Aur” (Foto)

Dincolo de hotarele țării, moldovenii se mîndresc că vin dintr-o țară agrară cu o gastronomie diversă și, cu această ocazie, au oragnizat o sărbătoare de zile mari - „Toamna de Aur" - care s-a petrecut în SUA, statul Washington.

La eveniment s-a cîntat despre Moldova, s-au recitat poezii, s-au încins sîrbe și hore moldovenești în jurul rugului, s-a rupt cîte o bucățică din colac și s-a servit cîte un păhărel de vin. Gospodinele au gătit bucate tradiționale cum ar fi plăcinte, sarmale, clătite dulci cu brânză și vișină și multe alte delicii moldovenești.

Organizatorii acestui eveniment au avut drept scop atît consolidarea spiritului național și valorificarea tradițiilor, cît și unificarea unei comunități care își iubește țara.

Persoanele care au dat viață acestui frumos eveniment sînt Ion Mânascurtă, Natalia Stadnicenco, Valentin Butnaru, Aurelia Buntnaru și Elena Chitoroagî, ideea aparținând unei gospodine și iubitoare de tradiții, Olga Paraschiv.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

SUA , diaspora , moldovenii , toamna , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
11860
Populația:
505 locuitori

Paicu este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 505 oameni. Satul Paicu a fost menționat documentar în anul 1860.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.