Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 ianuarie 2014, 15:27 Diaspora moldovenească views 9233
12 ianuarie 2014, 15:27 Diaspora moldovenească views 9233

La Padova vor răsuna colindele moldovenești


Foto: trm.md

Moldovenii din Padova îşi vor reaminti de tradiţiile sărbătorilor de iarnă, în ajunul sfintei sărbători Sfîntul Vasile cel Mare, pe stil vechi, în cadrul unui concert organizat sub genericul „Am venit să colindăm”.

Evenimentul va avea loc azi, 12 ianuarie, iar în scenă vor evolua artiști de-ai noştri stabiliţi cu traiul în regiunea italiană Veneto din nordul Italiei, precum și grupul de dansatori „Moldovița” care va prezenta publicului dansuri populare moldovenești.

Concertul este organizat de Biserica Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului”din Padova în colaborare cu Asociația „Moldavi nel Veneto”.

Concertul „Am venit să colindăm” este organizat sub patronajul Primăriei Padova.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Italia , colinde

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2950 locuitori

Vadul lui Isac este un sat şi comună din raionul Cahul. Vadul lui Isac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2950 de oameni. Satul Vadul lui Isac a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.