Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 noiembrie 2013, 15:31 Diaspora moldovenească views 12250
27 noiembrie 2013, 15:31 Diaspora moldovenească views 12250

Produsele moldoveneşti, la mare căutare în Tallinn


Foto: trm.md

Produsele moldoveneşti au fost la mare căutare în cadrul Tîrgului de Crăciun, desfăşurat pe 24 noiembrie, în capitala Estoniei. La eveniment au participat 25 de misiuni diplomatice acreditate la Tallinn.

La Tîrgul de Crăciun, devenit deja o tradiţie în capitala Estoniei, la standul Republicii Moldova a fost expusă o gamă variată de produse, printre care vinuri, divinuri, dulciuri, miez de nucă, prune uscate.

Viorica Guzun, soţia ambasadorului Republicii Moldova în Estonia, a declarat pentru trm.md că Tîrgul Internaţional de Crăciun este un eveniment de caritate la care Ambasada Republicii Moldova participă pentru al patrulea an consecutiv. „Împreună cu alte ambasade care activează în Estonia, adunăm şi donăm fonduri pentru a susţine copiii din orfelinatul Keila SOS Village", a menţionat ea.

Viorica Guzun a specificat că produsele moldoveneşti sînt cunoscute, apreciate şi căutate în Estonia, lucru demonstrat şi în cadrul tîrgului. „Nu a trebuit să aşteptăm mult cumpărătorii. Vinurile, dulciurile, bucatele tradiţionale - toate s-au epuizat înainte de încheierea evenimentului", a adăugat soţia ambasadorului.

Sute de vizitatori, printre care mulţi politicieni din Estonia, au venit în acest an la Tîrgul de Crăciun din Tallinn.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
258 locuitori

Cucuieţii Noi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Cucuieţii Noi a fost atestat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.