Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 decembrie 2021, 11:00 Natura şi turismul views 2221
Cod galben de ceață pe întreg teritoriul țării
06 decembrie 2021, 11:00 Natura şi turismul views 2221

Cod galben de ceață pe întreg teritoriul țării

În atenția șoferilor, meteorologii au emis cod galben de ceață pe întreg teritoriul țării, care va fi valabil pe parcursul zilei de luni. Vizibilitatea va fi de 500 de metri, izolat 200 de metri și mai puțin.

În funcție de evoluția fenomenelor, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) va actualiza acest mesaj prin avertizări meteorologice ulterioare.

Oamenii legii atenționează că suprafața carosabilului este umedă și alunecoasă, iar neadaptarea vitezei la condițiile meteo, crește riscul producerii de accidente rutiere.

În acest context, polițiștii recomandă: adaptați viteza la condițiile de drum şi trafic, luați în calcul faptul că distanța de frînare crește substanțial; păstrați distanța în mers, pentru a putea opri în condiții de siguranță; nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante în trafic!evitați acționarea bruscă a direcției și a frînei!nu vă angajați în depășiri fără a avea o bună vizibilitate, nu porniți la drum dacă nu aveti echipat autovehiculul cu pneuri corespunzătoare anotimpuluiю

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Cod Galben , ceața , meteo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2385 locuitori

Bumbăta este un sat şi comună din raionul Ungheni. Bumbăta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2385 de oameni. Satul Bumbăta a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.