Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
23 februarie 2021, 14:00 Natura şi turismul views 5797
Ucraina interzice intrarea automobilelor cu numere de înmatriculare transnistrene
23 februarie 2021, 14:00 Natura şi turismul views 5797

Ucraina interzice intrarea automobilelor cu numere de înmatriculare transnistrene

Începînd cu 1 septembrie 2021, Ucraina va interzice intrarea vehiculelor cu numere de înmatriculare transnistrene. Acest lucru a devenit cunoscut pe 22 februarie, după o întrevedere a Prim-ministrului Moldovei, Aureliu Ciocoi, șef al MAEIE, cu Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Mark Șevcenko, relatează Noi.md.

Potrivit înțelegerii, frontierele vor putea traversa doar mijloacele de transport cu numere de înregistrare neutre şi semnul MD. Această decizie este rezultatul coordonării unor acțiuni comune pentru punerea în aplicare a acordurilor stabilite de șefii ambelor state, la care s-a ajuns în cadrul vizitei Președintelui Moldovei, Maia Sandu, în Ucraina, la 12 ianuarie 2021.

„Printre altele, Ambasadorul Ucrainei a informat oficial partea moldovenească cu privire la decizia Guvernului ucrainean de a sprijini poziția părții moldovenești în ceea ce privește admiterea, începînd cu 1 septembrie 2021, la traficul rutier internațional numai a acelor vehicule din Regiunea Transnistreană a Moldovei, care vor avea plăcuțe de înmatriculare în conformitate cu modelul agreat anterior și stickerul „MD”, împreună cu alte vehicule înmatriculate în conformitate cu legislația Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

Mark Șevcenko și Aureliu Ciocoi au discutat, de asemenea, o serie de probleme actuale, a căror soluționare va contribui la dezvoltarea în continuare a cooperării ucrainene-moldovenești.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

interdicţie , Ucraina , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
160 locuitori

Homuteanovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Ialoveni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Homuteanovca a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.