Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
24 ianuarie 2021, 11:00 Natura şi turismul views 3242
Alertele de călătorie pentru moldoveni au fost actualizate
24 ianuarie 2021, 11:00 Natura şi turismul views 3242

Alertele de călătorie pentru moldoveni au fost actualizate

Au fost actualizate alertele de călătorie, anunță Ministerul de Externe. Dacă unele state au scos Republica Moldova de pe lista țările cu risc epidemiologic sporit, alte țări impun autoizolarea timp de 14 zile pentru moldoveni.

Republica Moldova se regăsește printre țările cu risc epidemiologic ridicat, semnificînd că cetățenii Republicii Moldova vor fi plasați în
izolare, carantină la intrarea în Romînia, măsură în vigoare din 18.12.2020, ora 14:00, transmite tv8.md.

Conform Ministerului de externe, punctul de trecere a frontierei de stat la frontiera Romîniei cu Republica Moldova: Rădăuți-Prut, județul Botoșani, în continuare este închis temporar.

Totodată, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic scăzut – categoria verde. În aceste condiții, persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria verde pot intra în Ucraina fără a fi amplasate în carantină (autoizolare) sau prezentate rezultatele negative ale testării la Covid-19.

În perioada 16 ianuarie – 5 martie 2021, rămîne în continuare interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat un șir de state, inclusiv Republica Moldova.

Vedeți mai jos mai muște detalii despre noile actualizări:

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , calatorie , turism , stat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.