Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 decembrie 2020, 12:00 Turismul în Moldova views 7533
Hai în vacanță! 10 idei de cazare în locuri mai puțin cunoscute din Republica Moldova
13 decembrie 2020, 12:00 Turismul în Moldova views 7533

Hai în vacanță! 10 idei de cazare în locuri mai puțin cunoscute din Republica Moldova

Moldovenii sînt cu gîndul la vacanța de iarnă, deși pandemia le-a cam dat peste cap planurile mărețe totuși află că poți petrece timpul frumos și acasă. Echipa Noi.md a pregătit pentru tine 10 destinații turistice mai puțin cunoscute din Republica Moldova unde poți să îți petreci timpul frumos împreună cu familia.

CASA VECHE (Palanca, r. Ștefan Vodă)

Pensiunea Turistică „Casa Veche” dispune de 12 locuri de cazare, o terasă în stil rustic și un restaurant cu bucătărie regională, precum și un spațiu pentru masterclass-uri culinare. Majoritatea produselor folosite în meniul restaurantului sînt crescute cu multă grijă în propria grădină, sau sînt procurate de la gospodarii din lunca Nistrului. Toate spațiile de cazare au fost restaurate în stil eco, cu respect pentru patrimoniul local și cu implicarea meșterilor din satul Palanca.

Casa Veche dispune de locuri de parcare și se află în proximitatea imediată a traseului național, la doar 1 km de Vama Palanca și 137 km de Chișinău.

Pensiunea este locul perfect pentru a vă odihni în sînul satului moldovenesc.

Cum ajungi?

VILA ETNICA (Trebujeni, Moldova)

Restaurantul ecologic unic de bucătărie moldovenească "La Butuc" din complexul turistic "Vila Etnica", amplasat în cel mai pitoresc loc din Moldova, rezervația naturală-istorică Orheiul Vechi, din Butuceni, își își așteaptă vizitatorii.

Vizitatori se vor bucura aici de bucătăria tradițională și ospitalitatea moldovenească, de bucatele naționale delicioase, sortimentul de cocktail-uri de marcă, de cea mai bună vedere panoramică spre inima Moldovei și o deservire impecabilă.

Complexul turistic "Vila Etnica" este situat în cea mai pitorească zonă a Moldovei, Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi, în Butuceni, unul din cele trei sate incluse într-un complex comun muzeal în aer liber, protejat de stat din 1968.

"Vila Etnica" este un complex de construcții arhitecturale unice amplasat pe terase la diferite niveluri, situate pe malul abrupt al rîului Răut, la poalele unei stînci, care seamănă cu un dragon adormit, la marginea satului Butuceni, care face parte din rezervația unică istorico-naturală Orheiul Vechi, care și-a păstrat frumusețea naturală primordială și urmele civilizației antice.

Complexul turistic "Vila Etnica" este format dintr-o casă de oaspeți confortabilă sub formă de conac boieresc, unde puteți petrece noaptea confortabil, un eco-restaurant unic, "La Butuc", unde mîncarea este un exemplu minunat de bucate delicioase și sănătoase preparate din produse naturale de origine locală, dar și un muzeu, care conține o vastă colecție de artefacte, prezentate în trei case rurale de la începutul secolului trecut, unde veți avea posibilitatea să atingeți istoria.

Orheiul Vechi este un loc unic, în care s-au păstrat urmele civilizațiilor străvechi, care au dat naștere unui nou popor, care a adunat cîte o picătură de sînge de la geto-daci, slavi, tătari, turci și alte popoare. Acesta este un loc sacru, unde, făcînd o comparație artistică, fire multicolore au fost adunate într-un ghem, din care mai tîrziu a fost țesut un covor frumos, care impresionează prin frumusețea și varietatea de culori și nuanțe.

Valea rîului Răut din raionul Orheiul Vechi este un loc unic nu doar din punct de vedere al istoriei poporului moldovenesc sau al frumuseții peisajelor, care se deschid pe neașteptate într-o priveliște uimitoare. Astfel de rupturi în scoarța pămîntului pot influența miraculos starea spirituală și fizică a omului, avînd un efect benefic asupra acestuia. Nu întîmplător, astfel de locuri pe Pămînt sînt numite "locurile puterii".

Orheiul Vechi este unul dintre aceste locuri, ce deține o concentrație mare de energie pozitivă, care a atras și atrage oameni care și-au dedicat viața călătoriilor și slujirii spirituale. Peșterile din stînci mai amintesc și acum de călugării care și-au dedicat viața slujirii lui Dumnezeu. Într-una din peșterile mănăstirii rupestre există și acum o biserică activă, unde vin turiști din întreaga lume.​

Cum ajungi?

FATA MORGANA (Molovata, r. Dubăsari)

Conform vechilor legende, “Fata Morgana” înseamnă miraj și miracol. Exact senzații le simți cînd ajungi la pensiunea cu același nume, situată pe un urcuș de stîncă, cu vederea bătrînului Nistru în față și splendoarea codrilor Orheiului în spate. Parcurzînd o distanță de aproximativ 30 km de OrheiCriuleni și 59 km de Chișinău, tu, neobositu-le călător, îți vei satisface setea de frumos, adrenalina și specialități gastronomice tipice zonei.

Cum ajungi?

ZĂVOIUL NISTRULUI - ECO VILLAGE (Egoreni, r. Soroca)

Zăvoiul Nistrului ECO village- locul perfect unde sa-ți retragi sufletul de griji. Odată ajuns aici, te bucuri de splendoarea noului, întrucît pensiunea a fost construită în anul 2019 și dispune în exclusivitate de băi în butoaie în stil japonez. La pas grăbit poți ajunge să vizitezi chiar și cetatea Sorocii în toată splendoarea ei, întrucît pensiunea se află la doar 5 km de orașul Soroca, iar seara la întoarcere te poți bucura de un pahar de vin fiert la foișor, avînd o priveliște mirifică în față.

Cum ajungi?

HANUL LUI HANGANU (Lalova, r. Rezina)

O oră și jumătate desparte agitația și zgomotul urban de liniștea și împrejurările mioritice rupte din poveste. Pensiunea, se află în raionul Rezina, satul Lalova, la 100 km de Chișinău. Hanul aparține familei Hanganu, care vă așteaptă cu drag și este gată să vă deservească cu tot respectul și bunătatea sufletului.

Hanul lui Hanganu vă oferă la alegere 7 camere, 2 încăperi de tip bască și o fîneață. Toate în aspect rustic cu elemente arhaice și decor în stil tradițional. Fiecare odaie este dotată cu baie și tot necesarul pentru un confort pe măsură. Hanul este o alegere perfectă pentru a te retrage departe de agitația orașului, un loc pitoresc în sînul naturii cu priviri panoramice de excepție.

În funcție de gusturi și preferințe puteți alege dintr-o varietate de activități. Excursii la mănăstirile și cascadele Saharna sau Țîpova, unde veți descoperi locuri minunate și pline de mister. Plimbări cu barca pe rîul Nistru, pescuit, vînătoare sau șezători în fața rugului.

Cum ajungi?

 

 

LA GURA CUPTORULUI (Văleni, r. Cahul)

Pensiunea ”La Gura Cuptorului” este amplasată într-o locație deosebită, unde tradiționalul se împletește frumos cu actualul, iar obiceirile sînt păstrate cu sfințenie, lasînd în spatele ei dealurile verzi, iar în față, în toată splendoarea lui, curge rîul Prut.
Pensiunea se află în s.Văleni, un loc pitoresc încărcat de energie pozitivă și oameni primitori, la o distanță de 25 km de or. Cahul, pe traseul internațional Cahul – Galați (Romînia) , și la 200 km de or.Chișinău.

Dispune de 4 camere, care pun la dispoziție vizitatorilor, 10 locuri de cazare, cu grupuri sanitare separat, living .
Sala de expoziție de 50 de locuri în care este amplasat “Muzeul pîinii de ritual, tradiții și obiceiuri „.

Cum ajungi?

VILA DORULUI (Molovata Nouă, r. Dubăsari)

Binecunoscuta zonă balneară din s. Molovata Noua găzduiește stațiunea de cazare “Vila Dorului”, oferind confortul camerelor cu balcon propiu, piscina exterioară, acces la wellness centru, restaurant și cel mai important, spații amenajate pentru copii. Restaurantul pregătește exclusiv din produse ECO, crescute pe teritoriul pensiunii.

Cum ajungi?

Pensiunea DURUITA (Duruitoarea, r. Rîșcani)

Plăcerea de a te bucura seara de un foc de tabără. Și trezitul de dimineață în mirosul proaspăt al zorilor. Asta se poate la Duruita Camping la Grote. Terenul este înconjurat de o frumusețe naturală, Lacul Costești-Stînca, Defileul Duruitoarea și Grote care au adăpostit oameni preistorici și animale din diferite ere geologice. Cei care pot renunța pentru puțin timp la confortul unui hotel sau pensiune se pot campa aici în casuțe.

Cum ajungi?

CASA AGRICULTORULUI VARZARI (Butuceni, r. Orhei)

Casa Agricultorului Vărzari este situată în Butuceni și oferă o priveliște spre complexul muzeal Orheiul Vechi. Toate camerele pensiunii au balcon cu vedere la rîu Rîut. În acestă zonă vă puteți bucura de o retragere în natură, deoarece locul amplăsării pensiunii e sub stîncă. Puteți să vizitați Complexul Orheiul Vechi, practica kayaking, zbor cu parapanta, drumeție, etc..

Cum ajungi?

VALEA STÎNCII (Trebujeni, Moldova)

Descoperă Valea Stîncii – agropensiunea turistică în inima Orheiului Vechi! Chiar dacă ai mai vizitat Orheiul Vechi sau vii aici pentru prima dată, poți avea parte de o experiență unică la pensiunea noastră.

Aici, vei putea lua o pauză de la zilele de muncă încărcate și te vei putea relaxa în mijlocul celei mai vizitate locații turistice din Moldova – Orheiul Vechi! Te vom readuce la casa părintească, oferindu-ți o combinație dintre atmosfera fabuloasă a Rezervației și ospitalitatea locuitorilor din Trebujeni!

Oaspeții au la dispoziție WiFi gratuit, o terasă și parcare privată gratuită. Pensiunea oferă în fiecare dimineață mic dejun à la carte.

Cum ajungi?

VILLA ROZ (Trebujeni, Orhei​)

Vila Roz este o pensiune turistică, care își urmăreşte să păstreze tradiţiile moldovenești. Vă invităm să descoperiți frumusețea naturală a regiunii, cît și bucatele tradiționale moldovenești gustoase ca la mama acasă. Situată pe partea stângă, la intrarea în satul Trebujeni, Vila Roz este înconjurată de privelişti, bogăţii naturale şi istorice, pe care le veţi putea savura din plin. Pensiunea se află pe malul rîului Răut şi are amplasarea perfectă pentru a descoperi toate monumentele arheologice și istorice din apropierea complexului arheologic „Orheiul Vechi”.

Cum ajungi?

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

turism , calatorie , vacanta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
514 locuitori

Braicău este un sat din cadrul comunei Sudarca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 212 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 oameni. Satul Braicău a fost menționat documentar în anul 1630.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.