Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
17 noiembrie 2020, 14:00 Resurse acvatice views 3732
Rîul Bîc, mai neputincios ca niciodată (Foto)
17 noiembrie 2020, 14:00 Resurse acvatice views 3732

Rîul Bîc, mai neputincios ca niciodată (Foto)

Poluate și disperate - așa sînt apele rîului Bîc, care se sufocă de indiferența oamenilor, care pun pe prim plan propriile plăceri și beneficii, fără a se gîndi că prin acțiunile lor aduc daune mari mediului înconjurător.

Cîteva imagini ajunse pe adresa redacției noastre surprind rîul Bîc mai murdar decît a fost vreodată. Fotografiile au fost făcute în apropierea localităților Varnița și Gura Bîcului, iar potrivit localnicilor, vinovați de situația din zonă s-ar face o companie de producere a vinului, care varsă fără milă tot de ce nu mai are nevoie.

Nu este prima oară cînd rîul Bîc este batjocorit în asemenea hal. În urma expedițiilor efectuate de Fundația ecologică „Ecodava”, în vara acestui an, s-a descoperit că practic 90% din apa acestui fluviu survine din stațiile de epurare ale marilor orașe prin care el trece.

Atunci, președintele fundației, Igor Sîrbu, vorbea despre stația de epurare din Călărași, stația de pompare din Strășeni, dar și despre orașul Chișinău, care aduc o daună colosală ecologiei acestui rîu. La fel, apa de canalizare din Anenii Noi este revărsată în acest fluviu.

Apelurile către autorități, dar și către cetățenii care-și aruncă în continuare nemilos deșeurile în rîul Bîc, nu au încetat să apară, dar se pare că fără succes.

Cuvinte cheie:

Bîc , riuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
2860 locuitori

Negureni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobruşa, Negureni și Chersac. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Teleneşti şi la 83 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Negureni a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.