Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 noiembrie 2020, 16:30 Natura şi turismul views 3301
Noi restricții de călătorie pentru moldoveni în mai multe state (Doc)
07 noiembrie 2020, 16:30 Natura şi turismul views 3301

Noi restricții de călătorie pentru moldoveni în mai multe state (Doc)

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre actualizarea alertelor de călătorie (conform situației din data de 6 noiembrie 2020).

Astfel, potrivit informațiilor prezentate de MAEIE, în România este menținută interdicția de intrare pe teritoriul țării, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

În cazul străinilor aflați în tranzit - intrarea pe teritoriul României poate fi permisă dacă prezintă garanții că li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinație sau că vor părăsi teritoriul României – având acte doveditoare în acest sens.

În Ucraina, potrivit evaluării autorităților țării, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic scăzut – categoria verde. Astfel, persoanele care sosesc din Moldova pot intra pe teritoriul Ucrainei fără a mai fi nevoite să fie amplasate în carantină sau autoizolare sau să prezinte rezultatul negativ al testării Covid-19. Totuși, este necesar să prezinte obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină.

Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că aceasta va fi efectuată în decurs de 48 ore (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul, biletul de călătorie cu avionul) și a poliței de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină.

În Cehia a fost instituită stare de urgență în sănătate publică, începând din data de 5 octombrie 2020 până la 20 noiembrie 2020. Astfel, nu este permisă intrarea în Cehia a cetățenilor din statele non-membre UE, în scop turistic sau pentru vizite de scurtă durată (până la 90 de zile), cu câteva excepții. Începând cu 9 noiembrie 2020 Republica Cehă introduce un nou mecanism al pentru evaluarea situației epidemiologice în țările Uniunii Europene / Spațiului Schengen, ce reglementează regulile de călătorie în țară. Statele membre UE + sunt împărțite în trei categorii - verde, portocaliu și roșu.

În Franța, din 17 octombrie 2020 este instituită din nou stare de urgență sanitară. Începând cu data de 30 octombrie și până cel puțin pe 1 decembrie 2020, este instituită și carantină națională. intrarea cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul statului respectiv poate fi admisă doar cu câteva excepții, pe care le găsiți în tabelul de mai jos:

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

calatorie , restrictie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
611 locuitori

Cogîlniceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 0.79 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.27 km. Cogîlniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Cogîlniceni este aşezat pe partea stîngă a rîuleţului Cogîlnic, de unde vine  şi numele localităţii. Cogîlniceni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Rerzina şi la 73 km de Chișinău.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.