Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
17 octombrie 2020, 11:00 Natura şi turismul views 4111
Pe 17 octombrie în capitală începe campania de plantare a arborilor
17 octombrie 2020, 11:00 Natura şi turismul views 4111

Pe 17 octombrie în capitală începe campania de plantare a arborilor

Primăria municipiului Chișinău a informat că sâmbătă, 17 octombrie, va fi dat startul campaniei de plantare a arborilor în parcuri, zone verzi, curți de blocuri etc. În această toamnă, pe teritoriul capitalei urmează să fie sădiți o sută de mii de arbori, transmite MOLDPRES.

Primarul general, Ion Ceban, a făcut un apel către cetățeni să se alăture la acțiunile de înverzire lansată de autoritățile locale, îndemnând totodată la implicare și sectorul asociativ, agenții economici, precum și reprezentanții partidelor politice.

Potrivit Primăriei Chişinău, mâine este anunțată acțiunea de plantare a arborilor în Pădurea – Parc de pe Calea Orheiului, la care vor participa toți angajații Primăriei, ai subdiviziunilor, preturilor și întreprinderilor municipale.

Autoritățile locale vor pune la dispoziție participanților material săditor, hârlețe, găleți și apă.

Totodată, municipalitatea îndeamnă locuitorii oraşului, gestionarii fondului locativ, agenții economici, conducătorii instituțiilor publice să participe activ și să anunțe adresele unde intenționează să planteze arbori și arbuști, pe parcursul săptămânii viitoare, astfel ca serviciile de profil să le distribuie material săditor.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

copac , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
11128 locuitori

Costeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Costeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ialoveni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 11128 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.