Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
17 septembrie 2020, 17:00 Natura şi turismul views 4001
Meteorologii din Moldova au emis un nou Cod galben: se prevăd înghețuri
17 septembrie 2020, 17:00 Natura şi turismul views 4001

Meteorologii din Moldova au emis un nou Cod galben: se prevăd înghețuri

Meteorologii din R. Moldova au emis un Cod galben prin care anunță o răcire bruscă a temperaturilor în următoarele două zile.

Astfel, în legătură cu pătrunderea unei mase de aer rece de origine arctică, în zilele de 18 și 19 septembrie temperatura aerului va scădea cu pînă la zece grade Celsius.

Temperatura maximă ziua va oscila între plus 15 și plus 20 de grade Celsius, iar noaptea nu vom avea mai mult de plus 10 grade Ceslius, transmite ziarulnational.md.

Pe 18 septembrie, răcirea vremii va fi însoțită de intensificări ale vîntului din nord-vest, iar pe 19 septembrie, în orele dimineții, în raioanele de nord se vor înregistra la suprafața solului înghețuri cu intensitatea de la minus 1 pînă la minus 2 grade Celsius.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

prognoza , meteo , înghețuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9801 locuitori

Donduşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Donduşeni. Amplasat în vecinătatea căii ferate Bălţi-Ocniţa, oraşul Donduşeni este situat la 211 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9801 de locuitori. Apariţia oraşului Donduşeni este legată de construcţia căii ferate Bălţi-Ocniţa, finalizată în anul 1893. Odată cu începutul circulaţiei trenurilor pe calea ferată nou construită,  este înfiinţată staţia de cale ferată Donduşeni, pe lîngă care crescu o localitate, înregistrată în 1897 ca unitate administrativă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.