Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 august 2020, 11:00 Resurse acvatice views 3577
Apele Moldovei „plîng”: Starea dezastruoasă în care a ajuns rîul Bîc (Video)
18 august 2020, 11:00 Resurse acvatice views 3577

Apele Moldovei „plîng”: Starea dezastruoasă în care a ajuns rîul Bîc (Video)

Din neștiință sau indiferență, zi-de-zi mulți dintre noi contribuim la poluarea apelor R. Moldova. Acestea se sufocă în deșeuri de diferite tipuri, „cerînd o mînă de ajutor”.

Cîteva imagini filmate de echipa portalului de știri Noi.md, surprind rîul Bîc învăluit de ape negre, care aduc și un aer urît mirositor. Secvențele vin din apropierea localității Gura-Bîcului, Anenii Noi, apa însă continuîndu-și drumul pînă în rîul Nistru.

De menționat că, astăzi, în cadrul edinției on-line a serviciilor municipalității, consilierul primarului Chișinăului, Tudor Gîrbu, a declarat că albia rîului Bîc va fi curățată în totalitate la data de 10 septembrie. Potrivit lui Gîrbu, în prezent, se curăță al doilea tronson al albiei rîului Bîcul, între străzile Petru Rareș și Mihai Viteazul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

riuri , Bîc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
660 locuitori

Frumoasa este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Frumoasa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Frumoasa este situat în centrul Moldovei. Satul se află la o distanță de 14 km de orașul Călăraşi și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 660 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.