Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 iulie 2020, 18:38 Natura şi turismul views 2905
Bulgaria nu este deocamdată pregătită să primească turiști din Moldova, dar…
13 iulie 2020, 18:38 Natura şi turismul views 2905

Bulgaria nu este deocamdată pregătită să primească turiști din Moldova, dar…

Astăzi, în vacanță în Bulgaria pot pleca cetățenii Moldovei care au dublă cetățenie și pot intra pe teritoriul Bulgariei ca cetățeni români.

După cum anunță bourgas.ru, acest lucru a fost declarat de către expertul în turism, Praskovya Kuleva, transmite Noi.md.

"Pentru cei care intenționau să se odihnească în Bulgaria în acest an: țara a anunțat extinderea regimului stării de urgență pe teritoriul său, în legătură cu care turiștilor din țările în care situația epidemiologică nu este cea mai bună, intrarea în Bulgaria le este încă închisă. Această prevedere va fi valabilă pînă la sfîrșitul lunii iulie, astfel încît visurile multor turiști moldoveni nu vor împlini, însă acest lucru nu se referă la toți", a declarat expertul în turism Praskovya Kuleva.

"În Moldova sînt destui oameni care au astăzi două cetățenii, iar lor, avînd în vedere că sînt cetățeni ai Uniunii Europene, li se permite intrarea. Ei pot tranzita România fără careva cerințe de izolare timp de 14 zile", a spus Kuleva.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Bulgaria , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
38 locuitori

Măgura este un sat din cadrul comunei Pietrosu, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 38 de oameni. Satul Măgura a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.