Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 mai 2020, 15:00 Natura şi turismul views 3717
Una din principale destinații estivale pentru moldoveni se redeschide
11 mai 2020, 15:00 Natura şi turismul views 3717

Una din principale destinații estivale pentru moldoveni se redeschide

De săptămîna viitoare, bulgarii vor avea voie să călătorească în ţară, în scop toristic, după ce au fost relaxate măsurile de carantină, pe 13 mai. Vor fi redeschise hotelurile mici şi pensiunile, iar plajele trebuie să fie pregătite pentru a primi turişti de pe 1 iunie.

Bulgaria speră să poată da liber și turiştilor străini de pe 1 iulie. Aproape jumătate dintre hotelieri au spus că vor reduce preţurile pentru a atrage clienţii. sînt discutate mai multe variante, printre care, cea în care să fie primiţi turişti din statele apropiate şi doar dacă în statul respectiv epidemia este ţinută sub control.

Deocamdată, pentru a-i convinge pe proprii cetățeni să-şi facă vacanţa în ţară, oficialii de la Sofia vor să le ofere bulgarilor vouchere pe care să le poată folosi pînă la finalul anului 2021.

În Bulgaria au fost confirmate aproape 1900 de cazuri de coronavirus, iar 86 de oameni au murit. Bulgaria a fost una dintre primele ţări din Europa care au impus restricţii asupra circulaţiei persoanelor, pentru a reduce riscul propagării noului coronavirus. Guvernul bulgar a luat această măsură pe 13 martie. Cu toate astea de Paşte, bisericile din Bulgaria au rămas deschise, scrie descopra.ro.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
3285 locuitori

Măcăreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frăsineşti și Măcăreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3285 de oameni. Satul Măcărești a fost menționat documentar în anul 1497.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.