Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 martie 2020, 14:00 Natura şi turismul views 3841
12 milioane de copaci pregătiți pentru a fi plantați în toată țara
07 martie 2020, 14:00 Natura şi turismul views 3841

12 milioane de copaci pregătiți pentru a fi plantați în toată țara

În pepinierile întreprinderilor silvice din Republica Moldova sînt 12 milioane de puieţi, material săditor talie joasă şi înaltă, ce ar putea fi plantaţi în cadrul campaniei de înverzire.

Despre acest lucru a anunţat directorul Agenţiei „Moldsilva”, Dumitru Cojocaru, transmite tvrmoldova.md.

El a făcut un apel către Autorităţile Publice Locale, instituţii de stat, instituţii de învăţămînt şi alte organizaţii, să stabilească zonele ce urmează a fi plantate şi să remită solicitările pentru asigurarea cu material săditor subdiviziunilor teritoriale ale Agenţiei „Moldsilva”.

Totodată, silvicultorii vor merge în şcoli, grădiniţe şi alte instituţii pentru a promova această campanie de responsabilizare civică şi dragoste de plaiul natal. Drept urmare, copiii din instituţiile preşcolare şi şcolare se vor bucura de teritorii adiacente plantate cu arbori şi arbuşti.

Campania este organizată în contextul marcării, la 21 martie, a Zilei internaţionale a pădurilor, declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite în 2013 şi marcată la nivel mondial.

Sursa: tvrmoldova.md

Cuvinte cheie:

Moldsilva , copac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1190 locuitori

Cepeleuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Rîngaci, Cepeleuţi şi Vancicăuţi. Satul Cepeleuţi se află la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1190 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cepeleuți datează din 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.