Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
05 iunie 2019, 17:20 Natura şi turismul views 17501
Meteorologii au prelungit Codul Galben de furtună
05 iunie 2019, 17:20 Natura şi turismul views 17501

Meteorologii au prelungit Codul Galben de furtună

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit pînă mîine Codul Galben de descărcări electrice, averse puternice, grindină şi vijelie, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în perioada indicată se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-25 litri pe metru pătrat) cu grindină și vijelie, în rafale de pînă la 15-20 metri pe secundă.

Pînă la 7 iunie rămîne în vigoare şi Codul Galben de subinundaţii locale, emis de hidrologi.

Vremea ploioasă se va menţine pe parcursul săptămînii curente, mai ales în nordul ţării, unde se prevăd ploi practic în fiecare zi. Precipitaţiile însă nu vor influenţa valorile termice, iar termometrele vor indica în următoarele zile pînă la 30 de grade Celsius, ziua, şi 13-18 grade noaptea.

Conform specialiştilor, în caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vîntului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în rîuri şi rîuleţe etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

meteo , prognoza , Cod Galben , ploi , grindină , vînt

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
388 locuitori

Alexeevca este un sat din cadrul comunei Svetlîi, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 38 km de municipiul Comrat și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 388 de oameni. Satul Alexeevca a fost menționat documentar în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.