Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
29 noiembrie 2018, 10:50 Natura şi turismul views 13751
Europa va fi lovită de ninsori, tornade și furtuni
29 noiembrie 2018, 10:50 Natura şi turismul views 13751

Europa va fi lovită de ninsori, tornade și furtuni

Europa se confruntă cu vreme extremă în zilele următoare. Meteorologii BBC Weather anunță ninsori în nordul și sud-estul continentului, furtuni în vest și tornade în Mediterană.

Valurile de ninsoare vor fi înregistrate în țările din Europa de Est începînd de marți noaptea, în timp ce Europa centrală va fi afectată de condițiile climatice umede și vînturi puternice și tornade teribile în Italia. Marea Britanie va avea parte de o vreme „îngrozitoare", anunță BBC Weather care atenționează că arhipelagul va fi lovit de furtuna Diana, formată în Atlantic.

„În restul continentului este rece și înnorat, iar în Alpi și în unele părți estice ale Europei se vor înregistra ninsori. De asemenea, urmează o perioadă tulbure în zona Balcanilor și în centrul Mediteranei. Vremea a fost îngrozitoare pentru Italia în ultimele zile, fiind raportate mai multe tornade", spune meteorologul britanic.

BBC Wather vorbește despre ploi abundente și căderi masive de zăpadă în toată zona Balcanilor și cele mai multe țări din Europa de Est după ce aerul rece siberian coboară și se întîlnește cu curenții puternici mediteranieni cu presiune scăzută și astfel apar ninsori masive în România și Bulgaria. În vest, însă, valul de aer rece va ajunge în Scandinavia și va coborî în statele baltice, Polonia și Germania, unde vor fi înregistrate temperaturi scăzute.

Sursa: libertatea.ro

Cuvinte cheie:

Europa , vremea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
163 locuitori

Pocrovca este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 163 de oameni. Satul Pocrovca a fost menționat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.