Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
17 septembrie 2018, 11:25 Natura şi turismul views 9681
Anomalie meteo în Europa
17 septembrie 2018, 11:25 Natura şi turismul views 9681

Anomalie meteo în Europa

Cea mai mare parte a Europei va avea parte de o săptămînă neobişnuit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile vor fi, în unele zone, cu 8 pînă la 12 grade peste cele medii.

În sudul Franței sînt aşteptate 34 de grade, la mijlocul săptămînii, în timp ce în nordul Germaniei maximele se vor apropia de 30 de grade. Mai la nord, în Danemarca și Suedia, se vor înregistra peste 20 de grade Celsius.

Climatologii au mai observat şi că mările ce înconjoară Europa sînt mai calde decît în mod normal pentru mijlocul lui septembrie. De exemplu, Marea Baltică şi Marea Neagră au cu pînă la 4 grade Celsius peste medie.

În Republica Moldova, vremea ne pregătește maxime de +27..+29 de grade Celsius, cu toate acestea spre sfîrșitul săptămînii vom avea parte de ploi.

Sursa: www.digi24.ro

Cuvinte cheie:

Europa , meteo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1514
Populația:
480 locuitori

Leuntea este un sat din cadrul comunei Grădiniţa, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Căușeni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 480 de oameni. Satul Leuntea a fost menționat documentar în anul 1514.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.