Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 august 2018, 16:30 Natura şi turismul views 10992
Avertismentul alarmant al sinopticienilor
30 august 2018, 16:30 Natura şi turismul views 10992

Avertismentul alarmant al sinopticienilor

Au fost elaborate prognozele meteorologice pentru toamnă, din care rezultă că, în acest an, în Europa nu va fi practic toamnă şi că vara va continua de la Marea-Britanie şi pînă în Ucraina.

În ţările scandinave nu vor lipsi incendiile de pădure, iar în Europa de Est va fi cald.

Potrivit prognozei, canicula care a fost caracteristică acestui sezon estival pe întregul continent se va menţine pînă la sfîrşitului perioadei de toamnă. Însă, o schimbare minimă va avea loc în sudul Europei, unde vor fi ploi, informează accuweather.com, citează realitatea.net.

Cu toate că în insulele britanice, în Franţa şi în Germania vara va continua, în octombrie temperaturile vor scădea într-o oarecare măsură. În Marea Britanie, temperatura medie va fi mai ridicată cu 1-3 grade Celsius faţă de cea obişinuită, a declarat meteorologul AccuWeather, Ala Reppert. În comparaţie cu Marea Britanie, în Franţa, Olanda şi Germania vor fi puţin mai mari diferenţele de temperatură. Din Marea Britanie şi pînă în Germania în luna noiembrie ar putea să scadă temperaturile şi sînt şanse să plouă, astfel că va înceta seceta din ultimile luni.

Cele mai multe precipitaţii vor cădea în Irlanda şi Scoţia. În Italia, Grecia şi în regiunea Balcanilor de Vest vor avea loc pînă în septembrie furtuni devastatoare, în timp ce în celelalte zone ale regiunii va fi caniculă pînă la prima lună de toamnă, după care vor veni ploile care vor ţine pînă în luna octombrie sau noiembrie.

În Europa de Est vremea fierbinte se va menţine pînă la sfîrşitul toamnei chiar şi în ţările situate mai la nord, ca de exemplu Polonia, Ucraina şi ţările baltice.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

prognoza , vremea , toamna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
805 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Ghindeşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 805 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.