Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 iulie 2018, 10:40 Natura şi turismul views 9170
Un val de caniculă pune stăpînire pe întreaga ţară
30 iulie 2018, 10:40 Natura şi turismul views 9170

Un val de caniculă pune stăpînire pe întreaga ţară

Săptămîna începe cu o zi de foc, anunţă meteorologii, care au emis cod galben de caniculă, valabil pînă miercuri, întîi august. Temperaturile vor ajunge pînă la 33 de grade Celsius.

Pentru a evita problemele de sănătate provocate de căldură, medicii le recomandă oamenilor să consume cît mai multe lichide, fructe și legume.

De asemenea, trebuie să evităm expunerea îndelungată la soare între orele 11:00 şi 18:00.

Astăzi, în nordul ţării vor cădea ploi cu descărcări electrice. Vîntul va sufla din nord-est, slab la moderat. La Briceni şi Soroca vor fi 28 de grade, iar la Bălţi cu un grad mai cald.

La Orhei se vor înregistra 30 de grade. La Tiraspol şi Leova meterologii prognozează 32 de grade. La Comrat şi Cahul mercurul din termometre va urca pînă la 33 de grade Celsius.

Astăzi, în Chişinău se vor înregistra 31 de grade.

În următoarele zile maximele vor urca pînă la 33 de grade Celsius, iar cerul va fi variabil.

Iar în Europa cerul va fi senin. La Madrid vor fi maxime de 35 de grade, iar în Roma va fi cu un grad mai puţin.. În capitala Franţei vor fi înregistrate 28 de grade.

La Londra meteorologii prognozează temperaturi de 24 de grade Celsius. La Viena cerul va fi senin, iar mercurul din termometre va indica 32 de grade.

La Praga şi Budapesta se aşteaptă ploi cu descărcări electrice şi pînă la 32 de grade, iar în Varşovia va fi cu un grad mai puţin.

La Belgrad sunt anunţate maxime de 30 de grade Celsius. La Bucureşti şi Kiev termometrele vor indica 28 de grade şi va ploua cu descărcări electrice.

La Ankara sunt anunţate 33 de grade. La Atena vor fi 32 de grade, iar la Moscova se va înregistra o maximă de 24 de grade Celsius.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

meteo , prognoza , canicula

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
128 locuitori

Mărtineşti este un sat din cadrul comunei Grebleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 128 de oameni. Satul Mărtinești a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.