Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 iunie 2018, 17:00 Natura şi turismul views 11794
Meteorologii au prelungit Codul Galben de pericol excepţional de incendiu
07 iunie 2018, 17:00 Natura şi turismul views 11794

Meteorologii au prelungit Codul Galben de pericol excepţional de incendiu

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit astăzi pînă pe 13 iunie Codul Galben de pericol excepţional de incendiu şi a lăsat în vigoare pînă la 11 iunie Cod Galben de secetă hidrologică.

Conform meteorologilor, pînă pe 13 iunie, pe întreg teritoriul ţării se va menţine pericol excepţional de incendiu de clasa V, cu caracter natural, şi ameninţare de incendiu a fâşiilor forestiere şi culturilor agricole. Totodată, din lipsă de precipitaţii rămâne în vigoare Codul Galben de secetă hidrologică. În context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a solicitat populaţiei şi mai ales agenţilor economici să consume raţional resursele de apă.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, de asemenea, a atenţionat populaţia asupra respectării regulilor antiincendiare. Pompierii au solicitat cetăţenilor să nu aprindă vegetaţia uscată şi resturile menajere, să evite aprinderea rugurilor şi a miriştilor. În acelaşi timp, salvatorii au cerut ca în caz de incendiu, fie şi aparent neînsemnat, să fie alertat Serviciul 112, deoarece în condiţii de umiditate redusă focul se poate răspîndi cu repeziciune.

Totodată, în cazul în care în păduri sau teritorii adiacente vor fi observate situaţii ieşite din comun, specialiştii Agenţiei "Moldsilva" roagă să fie contactați la linia fierbinte 022 211 311.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Cod Galben , incendiu , meteo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1317 locuitori

Cotihana este o localitate din cadrul oraşului Cahul, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia localităţii constituia 1317 locuitori. Satul Cotihana a fost menționat documentar în anul 1853.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.