Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 ianuarie 2018, 15:15 Natura şi turismul views 12072
Algeria: Zăpadă în deşertul Sahara
11 ianuarie 2018, 15:15 Natura şi turismul views 12072

Algeria: Zăpadă în deşertul Sahara

Pe dunele de obicei însorite ale deşertului Sahara s-a aşternut un strat de zăpadă, un fenomen rar, care le-a oferit algerienilor şansa să experimenteze datul pe derdeluş, informează marţi Reuters.

Locuitorii oraşului Ain Sefra din nordul Algeriei, unde s-a înregistrat temperatura de un grad Celsius, s-au dat pe derdeluş duminică dimineaţă înainte ca zăpada să se topească.

Ain Sefra este cunoscut ca fiind poarta de intrare în deşertul Sahara unde, în mod normal, se înregistrează temperaturi de 35 de grade în lunile iulie şi august.

Condiţiile de îngheţ nu sunt însă neobişnuite în această regiune care se întinde între deşert şi Munţii Atlas. A mai nins şi în decembrie 2016, pentru prima dată după mulţi ani.

Sursa: www.agerpres.ro

Cuvinte cheie:

Sahara , deșert , zapada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1856
Populația:
11192 locuitori

Basarabeasca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Basarabeasca. Amplasat în lunca rîului Cogîlnic şi Larga e situat la 101 km de Chișinău şi este un important nod feroviar în sud-estul republicii. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Basarabeasca constituie 11 192 locuitori. Localiatea Basarabeasca a fost înfiinţată în anul 1856 de către autorităţile Imperiului Rus, ca colonie evreiască, cu denumirea Romanovca.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.