Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
02 ianuarie 2018, 10:50 Natura şi turismul views 18268
De Anul Nou au înflorit ghioceii (Foto)
02 ianuarie 2018, 10:50 Natura şi turismul views 18268

De Anul Nou au înflorit ghioceii (Foto)

În plină iarnă, la Grădina Botanică din Capitală a început primăvara. În serele de aici au înflorit zeci de plante tropicale, chiar dacă în calendar e luna ianuarie.

Valentina Ţîmbală este responsabilă de serele de la Grădina Botanica. Roadele activităţii ei sunt deosebit de vizibile iarna. Majoritatea plantelor sînt originare din ţările emisferei de sud, unde acum e vară. Plantele, potrivit perioadei lor de vegetaţie, încep a înflori chiar acum.

Streliţia mai este numită Pasărea paradisului. Ea este principalul exponat al acestei sere. Planta a primit acest nume în cinstea soției regelui George al III-lea - Charlotte de Mecklenburg-Strelitz.

Încă o plantă, care merită atenţia vizitatorilor, este Poinsettia, cunoscută şi ca "Steaua Crăciunului" sau "Crăciuniţa". Cu ea trebuie să fim foarte prudenţi.

În Grădina Botanică cresc aproape trei mii de plante tropicale. În perioada aceasta a anului înfloresc în jur de 50. În plină iarnă, au înflorit şi ghioceii într-un sat din raionul Orhei. O locuitoare din Cișmea a postat pe Face ook o fotografie cu un mănunchi de flori de primăvară.

Acestea nu sînt singurele flori care au îmbobocit. Un telespectator din satul Coșernița, raionul Criuleni, ne-a transmis o fotografie în care apare un trandafir care stă să dea în floare. Acest lucru este anormal pentru anotimpul în care suntem și este cauzat de temperaturile ridicate de care avem parte. În următoarele zile, mercurul din termometre va urca pînă la zece grade Celsius.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

flori , Anul Nou , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1015 locuitori

Păuleşti este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Păuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1015 oameni. Satul Păulești a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.