Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
29 decembrie 2017, 15:00 Resurse acvatice views 16996
Starea rîurilor mici s-a agravat în ultimii ani
29 decembrie 2017, 15:00 Resurse acvatice views 16996

Starea rîurilor mici s-a agravat în ultimii ani

În ultimii ani, starea rîurilor mici din Republica Moldova s-a agravat, în special din cauza faptului că autoritățile publice locale nu ar fi folosit adecvat terenurile din fîșia riverană de protecție. Ca rezultat, acestea seacă și riscă să dispară, se menționează într-un răspuns al Agenției „Apele Moldovei" la o solicitare a Agenției de presă IPN.

Și schimbările climaterice a dus la agravarea stării rîulețelor și pîraielor. La fel și construcția autorizată și neautorizată a iazurilor noi pe cursurile de apă.

Potrivit Agenției „Apele Moldovei", viitorul rîurilor mici depinde de coordonarea strânsă a acțiunilor tuturor utilizatorilor de apă și a celor implicați în gospodărirea resurselor de apă conform principiilor de management integral al resurselor de apă la nivelul bazinului hidrologic.

Teritoriul Republicii Moldova este traversat de peste 3600 de rîuri, rîulețe și pîraie permanente cu o lungime de peste 16 mii de km. 9 rîuri depășesc lungimea de 100 de km, celelalte au o lungime mai mică de 10 km.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

riuri , resurse acvatice

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
338 locuitori

Ceapaevca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Drochia și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 338 de oameni. Satul Ceapaevca a fost menționat documentar în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.