Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
27 noiembrie 2017, 10:10 Natura şi turismul views 5695
Cod portocaliu de ninsori şi viscol în România
27 noiembrie 2017, 10:10 Natura şi turismul views 5695

Cod portocaliu de ninsori şi viscol în România

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, două avertizări cod galben de ploi şi vînt puternic şi o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol, codul portocaliu urmînd să intre în vigoare luni seară, la ora 20.00.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi şi vânt puternic, care va intra în vigoare luni, la ora 16.00, vizînd zonele Munteniei, estul Olteniei şi sudul Moldovei. Potrivit ANM, în aceste regiuni, va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp. Local în judeţele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov vîntul se va intensifica, temporar cu viteze de 55-65 km/h. Avertizarea expiră marţi, la ora 16.00.

O altă avertizare cod galben de ploi şi vânt puternic intră în vigoare tot luni la ora 16.00, dar vizează Carpaţii Meridionali şi Orientali, sudul şi estul Transilvaniei şi vestul Moldovei. Meteorologii avertizează că în Carpaţii Meridionali şi Orientali, va ninge însemnat cantitativ, iar vîntul va prezenta intensificări temporare mai ales în zona înaltă, cu viteze la rafală de 55-70 km/h. Îndeosebi în noaptea de luni spre marţi şi în prima parte a zilei de marţi, precipitaţii predominant sub formă de ninsoare se vor semnala şi în sudul şi estul Transilvaniei şi vestul Moldovei, unde local se va depune strat de zăpadă. Această avertizare expiră marţi, la ora 18.00.

Cea de-a treia avertizare, de data aceasta cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă şi intensificări ale vîntului la munte, intră în vigoare luni seară, la ora 20.00 şi vizează zona de munte a judeţelor Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dîmboviţa şi Argeş. Potrivit ANM, în zona de munte a celor şapte judeţe, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vîntul va avea intensificări temporare cu rafale de 55-70 km/h spulberând zăpada şi determinînd scăderea vizibilităţii. Codul portocaliu expiră marţi, la ora 16.00.

Sursa: mediafax.ro

Cuvinte cheie:

ninsori , Romania , Cod Portocaliu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
4441 locuitori

Beşalma este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Beşalma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Comrat și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 4441 de oameni. Satul Beşalma a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.