Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 iulie 2017, 16:47 Natura şi turismul views 6107
Intemperia cu zăpadă din aprilie nu a afectat recolta de piersici din acest an
04 iulie 2017, 16:47 Natura şi turismul views 6107

Intemperia cu zăpadă din aprilie nu a afectat recolta de piersici din acest an

Intemperia cu zăpadă din aprilie nu a influențat, practic, în nici fel recolta de piersici din acest an. Potrivit informațiilor parvenite de la livădari culesul fructelor a început deja, iar prețurile în acest an vor fi aceleași ca și anul trecut.

„După zăpadă și înghețuri livada s-a rărit un pic. Anul trecut recolta a fost mai bună. Am cules aproape 40 de tone", ne-a comunicat livădarul.

Piersicile moldovenești sînt comercializate deja la piețele din țară.

„Sîntem de la Ghidighici. Avem propria noastră livadă și în fiecare an vindem aici fructe. Cumpărătorii ne cunosc deja. Pînă cînd piersice sînt puține, la sfîrșitul lunii iulie, vor fi mai multe. Atunci vor fi cumpărate pentru compot". „Culegem dis-de-dimineață și apoi venim la piață. Cerere este, cumpărători ne ajung. Noi le ajutăm să aleagă fructele mai tari sau mai moi".

Un kilogram de piersici costă de la 8 pînă la 15 lei.

Sursa: actualitati.md

Cuvinte cheie:

ninsori , fructe , recoltă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
539 locuitori

Buzduganii de Jos este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 539 de oameni. Satul Buzduganii de Jos a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.