Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 aprilie 2017, 17:00 Natura şi turismul views 9146
Cod Galben de frig, îngheţuri şi vînt puternic
18 aprilie 2017, 17:00 Natura şi turismul views 9146

Cod Galben de frig, îngheţuri şi vînt puternic

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis pentru perioada 18-24 aprilie, pe întreg teritoriul ţării, Cod Galben de răcire bruscă a vremii, îngheţuri, precipitaţii şi intensificări ale vîntului.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 18-24 aprilie se prevăd îngheţuri la suprafaţa solului cu intensitatea de minus 1-4 grade Celsius, izolat în aer 0-minus 2 grade. Pe 22 aprilie se prevăd îngheţuri în aer cu intensitatea de minus 1-4 grade.

De asemenea, pe 20-21 aprilie se prevăd precipitaţii sub formă de ploi, lapoviţă, izolat se aşteaptă precipitaţii puternice. Vîntul nordic va prezenta intensificări de pînă la 15-20 metri pe secundă.

Conform sinopticienilor, Codul Galben prevede condiţii ale vremii potenţial periculoase, fenomene meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vîntului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în rîuri şi rîuleţe etc.) care sînt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Datele SHS arată că aprilie 2017 este una dintre cele mai răcoroase luni similare din ultimii ani. Spre deosebire de anul 2012, cînd la 23 aprilie s-a înregistrat un record, temperatura maximă a aerului atingînd plus 30 grade Celsius, indice care s-a menținut opt zile, norma fiind de o zi.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

natura , vremea , înghețuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1586
Populația:
12667 locuitori

Sîngerei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Sîngerei. Amplasat în nordul republicii, pe malul stâng al rîului Ciulucul-Mare, oraşul Sîngerei este situat la o distanţă de 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12667 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Sîngerei datează din anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.