Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
14 aprilie 2017, 11:50 Natura şi turismul views 9073
Stop picnicurilor și ieșirilor la iarbă verde!
14 aprilie 2017, 11:50 Natura şi turismul views 9073

Stop picnicurilor și ieșirilor la iarbă verde!

La sărbătorile de Paști va trebui să stăm acasă și să privim verdeața doar de după ferestre.

Agenția „Moldsilva" avertizează că de pe 16 pînă pe 25 aprilie iubitorii de a ieși la iarbă verde ar fi mai mai bine să uite, temporar, despre obiceiul lor. În această perioadă de timp în toată țara vor fi luate măsuri de profilaxie împotriva insectelor dăunătoare, cum ar fi căpușele. Este planificată tratarea a 6177 de hectare de pădure.

Pentru a evita focarele de boli, atît ale plantelor, cît și a oamenilor, a fost luată decizia de a lupta cu contagierea din aer: timp de 4 zile pădurile vor fi stropite cu substanțe chimice. Astfel de acțiuni sînt efectuate în fiecare an, deoarece dăunătorii nu se limitează doar la păduri, mai tîrziu, aceștia trec în zonele agricole.

Putem spune că pentru această perioadă în păduri a fost stabilită carantina. Agenția „Moldsilva" menționează că medicamentele utilizate pentru pulverizarea în aer nu sînt periculoase pentru oameni. Dar nu există nici o garanție că nu le vor provoca alergii. În plus, este strict interzisă plimbarea prin pădure a animalelor de companie, acestea chiar ar putea fi afectate grav. Totodată, nu este recomandată culegerea ciupercilor. În general, experții ne recomandă să trecem de această perioadă stînd acasă, pentru ca apoi să ne putem odihni liniștiți, fără să ne facem griji în privința sănătății noastre.

Sursa: kp.md

Cuvinte cheie:

insecta , natura , interdicţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
1223 locuitori

Neculăieuca este un sat şi comună din raionul Orhei. Neculăieuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1223 de oameni. Satul Neculăieuca a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.