Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
05 octombrie 2023, 17:00 Natura şi turismul views 24697
Stejarul de 400 ani din Lipcani
05 octombrie 2023, 17:00 Natura şi turismul views 24697

Stejarul de 400 ani din Lipcani

Orașul Lipcani este situat în nord-vestul republicii, pe malul rîului Prut, la graniţa cu România. În prezent la Lipcani este amplasat punctul vamal, în apropiere de podul reconstruit peste Prut. În documentele istorice Lipcanii sînt amintiţi pentru prima oară în anul 1429. În prezent numărul populaţiei alcătuieşte aproximativ 5 000 de locuitori.

Dintre atracţiile Lipcanilor trebuie menţionate moşia baronesei Ecaterina von Braun, o biserică catolică restaurată de curînd. În orăşel se află un parc mare, cîndva foarte îngrijit şi foarte confortabil, cu un cinematograf de vară şi cu o estradă. Parcul a fost creat cu suportul moşieresei von Braun.

În adîncul parcului, lîngă estradă, creşte un stejar multisecular, vîrsta lui se estimează a fi aproximativ 400 de ani, înălţimea sa este de 25 m, iar diametrul tulpinii e de 1 m 58 cm. Stejarul a fost inclus în lista monumentelor naturii Moldovei. Vă prezentăm fotografiile lui în cele ce urmează.

Stejar secular− 400 de ani, satul Lipcani, Briceni - album foto

Cuvinte cheie:

natura , copac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.