Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
24 noiembrie 2015, 17:15 Natura şi turismul views 6978
Franța a suspendat pentru o lună prevederile Acordului Schengen
24 noiembrie 2015, 17:15 Natura şi turismul views 6978

Franța a suspendat pentru o lună prevederile Acordului Schengen

Noua regulă nu ar trebui să le creeze probleme deosebite turiștilor care călătoresc prin Europa, cu o viză Schengen, informează "KP.ru."

Pe parcursul lunii, de pe treisprezecelea noiembrie și pînă pe treisprezece decembrie a acestui an, Republica Franceză va trăi în spatele ușilor închise. Prin decizia președintelui F. Hollande, pentru perioada indicată vor fi suspendate prevederile Acordului Schengen pe teritoriul statului.

Pe tot perimetrul graniței Franței cu vecinii ei europeni vor apărea puncte de control al frontierei, care se vor ocupa de verificarea documentelor persoanelor care intenționează să intre în țară.

Pentru turiștii care călătoresc prin Europa, cu o viză Schengen, această inovație nu ar trebui să le creeze probleme, cu excepția verificărilor suplimentare ale documentelor, însă refugiații și alte elemente criminale și ilegale vor trebui să aleagă alte trasee.

Ministrul de Interne, Bernard Caznev, le-a explicat jurnaliștilor că măsurile de urgență sînt introduse pentru perioada desfășurării Conferinței Internaționale de la Paris, sub auspiciile Organizației Națiunilor Unite privind problemele schimbării climatice. Conducerea țării acordă o mare importanță organizării acestui eveniment major, cu participarea liderilor din numeroase țări, iar problemele de asigurare a securității acestora justifică instituirea măsurilor de urgență.

Cea mai mare preocupare a francezilor este amenințarea teroristă din partea Statului Islamic, care a stabilit, mai devreme, Franța drept unul dintre obiectivele sale prioritare, precum și existența posibilității de organizare a acțiunilor de nesupunere civilă în masă, iar măsurile luate de autorități ar trebui să limiteze penetrarea în luna următoare în Franța a teroriștilor străini și altor elemente criminale.

Este preconizat ca toate cele 285 de puncte de trecere a frontierei naționale, inclusiv cele aeriene și portuare, care deservesc rutele din interiorul Uniunii Europene să fie luate sub controlul Poliției și Serviciului Vamal. Potrivit reprezentanților Ministerului de Interne, o atenție deosebită va fi acordată direcției nordice − la granița cu Belgia și Luxemburgul, precum și sectorului de Sud-est, de la granița cu Italia.

Din cauza că practic întreaga infrastructură a controalelor de la frontieră, în special, cea de pe autostrăzi a fost demontată, autoritățile intenționează să folosească la frontieră pichete mobile. În plus, în regiunile de frontieră vor patrula patrule mixte formate din colaboratori ai Poliției și funcționari vamali. Sarcina lor este de a identifica și aresta persoanele suspecte, care au reușit totuși să treacă frontiera de stat.

De remarcat faptul că Franța a folosit în repetate rînduri mecanismul de închidere a frontierei naționale "din cauza amenințării la adresa securității naționale", care, în general, nu vine în contradicție cu acordurile Schengen.

Practica introducerii unui control strict la frontieră a fost inițiată de către francezi încă după atacurile din 11 septembrie 2001. Apoi cauza închiderii frontierei au fost: atacurile teroriste de la Londra (2005), desfășurarea summit-ul NATO de la Strasbourg (2009), reuniunea "Grupului celor Opt " de la Deauville (2011), întîlnirea "Grupului celor Douăzeci" la Cannes (2011)

Dar, în toate cazurile, regimul special de la graniță a durat o perioadă de timp relativ scurtă: de la cîteva zile pînă la două săptămîni. Acum, francezii preiau controlul asupra granițelor naționale pentru o lună întreagă.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

viza , Franta , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1839
Populația:
930 locuitori

Iordanovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Iordanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 10 km de orașul Basarabeasca și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 930 de oameni. Satul Iordanovca a fost menționat documentar în anul 1839.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.