Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
02 septembrie 2015, 10:06 Natura şi turismul views 7022
Codul galben de secetă a fost prelungit pînă pe 4 septembrie
02 septembrie 2015, 10:06 Natura şi turismul views 7022

Codul galben de secetă a fost prelungit pînă pe 4 septembrie

Codul galben de caniculă rămîne și astăzi în vigoare. Acesta a fost însă prelungit până pe 4 septembrie, în condițiile în care temperaturile sunt caniculare, iar ploile întârzie să vină.

Miercuri, vremea va fi în continuare caniculară în majoritatea regiunilor ţării şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35 – 36 de grade.

Pînă vineri, în centrul și sudul țării temperaturile vor depăşi 35 de grade, iar de sâmbătă vremea se răcește cu până la 10 grade Celsius.

Codul galben de secetă fost extins până pe 4 septembrie. Potrivit meteorologilor, în legatură cu lipsa precipitațiilor și a gradului înalt de evapotranspirație, în rîurile și lacurile din Republica Moldova se atestă secetă hidrologică.

„Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă", se arată într-un comunicat al Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

meteo , seceta , Moldova , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
3523 locuitori

Elizaveta este un sat şi comună aflat în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Elizaveta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Bălți și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3523 locuitori. Satul Elizaveta a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.