Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
02 august 2015, 11:20 Natura şi turismul views 12297
5 consulate care pot ajuta moldovenii din SUA
02 august 2015, 11:20 Natura şi turismul views 12297

5 consulate care pot ajuta moldovenii din SUA

Chiar dacă Secţia consulară a Ambasadei Republicii Moldova în SUA a anunţat recent reducerea programului de lucru cu publicul, începînd de marţi, 28 iulie, pînă pe data de 22 august curent, în legătură cu plecarea funcţionarului consular în concediu, precum și prestarea serviciilor, exclusiv în cazuri de urgență, portalul viza.md propune publicului interesat să ia cunoştinţă de următoarele informaţii:

Pe teritoriul SUA sînt 5 consulate onorifice ale Republicii Moldova (în Carolina de Nord, Chicago, Miami, New York și Oregon).

Conform regulamentului existent, Consulul Onorific al Republicii Moldova:

- acordă asistenţa în cazurile de arest, încarcerare, extrădare, repatriere, evacuare sau deces a cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul circumscripţiei consulare;

- protejează în statul de reşedinţă drepturile şi interesele cetăţenilor moldoveni, persoanelor fizice şi juridice din Moldova, în conformitate cu legislaţia Republicii Moldova şi în limitele admise de legislaţia statului de reşedinţă şi de dreptul internaţional;

- asigură informarea cetăţenilor Republicii Moldova, despre procedura de prestare a serviciilor consulare în conformitate cu legislaţia în vigoare a Republicii Moldova şi, în caz de necesitate, precum şi cu acceptul misiunii diplomatice sau consulare ale Republicii Moldova din ţara de reşedinţă sau cea desemnată, acumulează dosare pentru acţiuni consulare concrete, care ulterior vor fi expediate misiunii respective spre perfectare;

Consulatele onorifice moldovenești nu prestează servicii consulare (nu perfectează acte, documente notariale etc.), decît doar în situaţii exclusive, cu acceptul şi la indicaţia Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

Sursa: www.viza.md

Cuvinte cheie:

SUA , moldovenii , Moldova , consulat , ajutor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
2907 locuitori

Prajila este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Antonovca, Frunzești, Prajila și Mihailovca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2907 oameni. Satul Prajila a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.