Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
08 iulie 2015, 14:20 Flora şi fauna Moldovei views 9084
În Moldova au fost aduşi circa 20 de mii de fazani
Foto: vk.com
08 iulie 2015, 14:20 Flora şi fauna Moldovei views 9084

În Moldova au fost aduşi circa 20 de mii de fazani

Aproximativ 20 de mii de fazani au fost aduşi în Moldova de la o crescătorie din Ungaria.

Păsările vor fi ţinute în voliere speciale două săptămâni, după care vor fi lăsate să zboare pe câmpurile din mai multe localităţi ale ţării, transmite Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit președintelui Consiliului Republican al Asociației Vânătorilor și Pescarilor, Oleg Ciocoi, o parte din fazani vor fi vânați, iar ceilalți – vor fi folosiți pentru înmulțirea speciei.

„Fazanii au fost repartizați în mai multe raioane ale Republicii Moldova. Specia aceasta a fost introdusă în natura republicii încă în anul 1968, când a fost construită crescătoria de fazani. Astăzi populația de fazani constituie peste 300 mii de păsări. Numai în ultimii 7 ani, Asociația a introdus 140 de mii de fazani", a menționat Oleg Ciocoi.

Pentru cumpărarea fazanilor, au fost cheltuiți peste un milion de lei din fondul Asociației Vânătorilor și Pescarilor, transmite trm.md.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Moldova , pasari , natura , Ungaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1162 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 1162 de oameni în anul 2008. Satul Hlinaia a fost menționat documentar în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.