Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
03 iulie 2015, 11:35 Natura şi turismul views 7231
Laureații concursului”Moldova - plai cunoscut și necunoscut” au fost decernați la Varșovia (Foto)
Foto: polonia.mfa.md
03 iulie 2015, 11:35 Natura şi turismul views 7231

Laureații concursului”Moldova - plai cunoscut și necunoscut” au fost decernați la Varșovia (Foto)

Recent, în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia a avut loc ceremonia de decernare a diplomelor laureaților concursului de pictură "Moldova - plai cunoscut și necunoscut", concurs realizat de către administrația Muzeului orașului mic din or. Biezun, împreună cu Ambasada.

Ideea desfășurării concursului a luat viață în urma vernisării la 14 februarie curent, a expoziției de fotografie "Moldova - plai cunoscut și necunoscut", grație eforturilor consolidate ale Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Agenției Informaționale de Stat "Moldpres" și a Ambasadei, împreună cu Muzeul orașului mic din Biezun, Administrației locale din Biezun și cea de poviat (raion) din Zuromin, precum și Asociației prietenilor Biezuniului.

Evenimentul a debutat cu o scurtă excursie prin clădirea Ambasadei în timpul căreia tinerilor artiști li s-a povestit în linii mari în ce constă activitatea unei instituții diplomatice, ca ulterior să se purceadă la vizualizarea lucrărilor cîștigătoare în concurs, expuse în grădina Ambasadei.

În cadrul ceremoniei de decernare a certificatelor și cadourilor oferite de Muzeul din Biezun, tinerii laureați au primit și diplome onorifice din partea Ambasadei cu înmînarea unor insigne "Ja tez lubie Moldawie" (Și eu iubesc Moldova) confecționate cu ocazia acestui eveniment și a unor mici prezenturi de la Fabrica de patiserie și cofetărie Bucuria SA, din Chișinău. Acțiunea a culminat cu o surpriză dulce la care publicul prezent a servit din prăjituri și sucuri moldovenești, oferite de către S.A "Franzeluța" și S.A. "Orhei-Vit".

Totodată, reamintim că informații exhaustive despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiile, resursele acvatice, flora și fauna Moldovei, turismul în Moldova, localitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.

Sursa: www.polonia.mfa.md

Cuvinte cheie:

Moldova , concurs , pictura , diaspora , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
2295 locuitori

Marinici este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Heleşteni și Marinici. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2295 de oameni. Satul Marinici a fost menționat documentar în anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.