Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
16 aprilie 2015, 12:05 Natura şi turismul views 10767
Pavilionul R. Moldova la Expo Milano 2015 va fi deschis pe 1 mai (FOTO)
16 aprilie 2015, 12:05 Natura şi turismul views 10767

Pavilionul R. Moldova la Expo Milano 2015 va fi deschis pe 1 mai (FOTO)

Pavilionul Republicii Moldova pentru Expoziția Mondială de la Milano este construit integral și va fi deschis pe 1 mai, în ziua în care va fi inaugurată expoziția. Decizia a fost luată de Comitetul organizatoric pentru pregătirea participării Republicii Moldova la Expoziţia Mondială „Milano-2015", care s-a întrunit ieri în ședință, informează MOLDPRES cu referire la surse de la Ministerul Economiei.

„Printr-un concept unic şi modern, pavilionul Moldovei va promova valorile și cultura ţării la nivel mondial. Iar prin intermediul evenimentelor tematice, țara noastră îşi va reflecta potențialul investițional şi companiile autohtone vor avea oportunitatea de a stabili parteneriate internaționale", a accentuat viceprim-ministrul Stephane Bride, ministru al Economiei.

În cadrul ședinței Comitetului organizatoric s-a stabilit ca instituțiile de resort să se implice în organizarea evenimentelor business to business, prin identificarea de parteneriate și surse externe de finanțare, acestea nefiind acoperite de bugetul prevăzut pentru organizare.

Pavilionul Republicii Moldova se află în lista celor mai avansate 47 de pavilioane, la moment, desfăşurîndu-se lucrările de amenajare interioară. La expoziție participă în total 140 de țări, iar pe teritoriul centrului expozițional vor fi amenajate 60 de pavilioane sau cu 20 mai mult faţă de anul 2010, la Shanghai, China.

Expoziția Mondială 2015, se va desfășura în perioada 1 mai – 31 noiembrie, în Italia, la Milano, iar tema expoziției este „Hrănirea Planetei. Energie pentru viaţă". Moldova a mai participat la două Expoziții Mondiale, în anul 2000, la Hanovra, Germania şi în 2010 - la Shanghai, China, în cadrul unor pavilioane dedicate mai multor state. Este pentru prima dată cînd Republica Moldova va participa la Expo Milano, cu un pavilion propriu.

Următoarea Expoziție Mondială se va desfășura în anul 2020 la Dubai.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

expoziție , 2015 , Italia , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
51 locuitori

Slobozia-Medveja este un sat din cadrul comunei Medveja, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 51 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.