Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
27 martie 2015, 17:08 Natura şi turismul views 12827
În Moldova a fost stabilită perioada de prohibiţie a pescuitului
27 martie 2015, 17:08 Natura şi turismul views 12827

În Moldova a fost stabilită perioada de prohibiţie a pescuitului

Ministerul Mediului a stabilit perioade de prohibiţie pentru pescuitul industrial/comercial, sportiv şi de amator al tuturor speciilor de peşti şi pentru dobândirea moluştelor, crustaceelor şi altor organisme acvatice în bazinele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova.

De pe 25 şi până pe 31 martie, este interzis pescuitul în lacul de acumulare Cuciurgan.

De pe 1 aprilie şi până la 29 iunie este interzis pescuitul în bălţile Manta şi afluenţii de stânga a râului Prut, în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la oraşul Camenca, dar şi în lacul de acumulare Dubăsari, în fluviul Nistru pe sectorul de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca şi în braţul Turunciuc şi în obiectivele acvatice piscicole, altele decît cele atribuite pentru activităţi în domeniul pisciculturii, cu excepţia măsurilor tehnologice piscicole.

De la data de la 11 aprilie şi până la 9 iunie inclusiv, pescuitul este interzis în râul Prut de la intersecţia lui cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Teţcani. La fel, este vorba şi de lacul de acumulare Costeşti-Stânca şi în râul Prut pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stânca până la satul Giurgiuleşti.

Amenzile prevăzute pentru pescuitul în locurile interzise oscilează între 100 şi 400 de lei pentru persoanele fizice şi de la 4000 la 6000 de lei pentru persoanele juridice.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

pescuit , Moldova , interdicţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Tiraspolul Nou este un oraș în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Tiraspol și la 77 km de Chișinău. Orașul Tiraspolul Nou a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.