Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
25 februarie 2015, 12:08 Natura şi turismul views 9582
Potenţialul turistic al Moldovei, promovat şi prin curse de alergări şi ciclism
25 februarie 2015, 12:08 Natura şi turismul views 9582

Potenţialul turistic al Moldovei, promovat şi prin curse de alergări şi ciclism

Mai multe curse de alergări şi ciclism vor fi organizate pe parcursul acestui an, pentru a sensibiliza populaţia asupra modului sănătos de viaţă şi a promova, în acelaşi timp, potenţialul turistic al Republicii Moldova.

Startul campaniei „Curse pentru mediu curat şi turism responsabil" a fost dat în week-end-ul trecut, când Republica Moldova a marcat Ziua Internaţională a Ghidului de Turism.

La prima cursă au participat zeci de cicliști, ghizi de turism și jurnaliști. Cicliștii au făcut un tur, din piața Marii Adunări Naționale până la Mileștii-Mici, dar și prin orașul vinicol subteran. Ghizii de turism și jurnaliștii au alergat doar prin galeriile subterane de acolo. La finalul evenimentului, toți participanții au primit diplome.

Potrivit Elenei Scobioală, ghid de turism, inițiativa aparține Asociației Ghizilor, Lectorilor și Translatorilor din Republica Moldova, Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic, Clubul Cicliştilor Amatori.

„Această cursă este un rezultat al unei colaborări, iar în domeniul turismului avem nevoie de colaborare, de oameni cu mintea deschisă, care să înțeleagă că nu putem face de unii singuri nimic. Trebuie să cooperăm, să încercăm să ne ajutăm unii pe alții în dezvoltarea unor lucruri frumoase", a spus Elena Scobioală, pentru Radio Moldova.

Potrivit organizatorilor, următoarea cursă este planificată pentru luna mai.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

ciclism , Moldova , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
748 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 748 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.