Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
19 februarie 2015, 16:19 Natura şi turismul views 8396
Albia rîului Durleşti va fi amenajată
19 februarie 2015, 16:19 Natura şi turismul views 8396

Albia rîului Durleşti va fi amenajată

În primăvara anului curent, vor fi iniţiate lucrări de amenajare a albiei râului Durleşti, care se revarsă în lacul Valea Morilor. Lucrările vor fi desfăşurate în baza contractului de finanţare nerambursabilă, în valoare de 7,4 milioane de lei, semnat în cadrul Programului operaţional comun România-Ucraina-Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al SA „Apă-Canal Chişinău", concomitent a fost elaborat proiectul tehnic pentru extinderea colectorului de apă menajeră de-a lungul albiei râului Durleşti. Valoarea lucrărilor de construcţie a colectorului pe segmentul de râu din str. 27 august - Buiucanii Vechi constituie circa 4 milioane de lei, surse financiare planificate spre a fi solicitate de la Fondul Ecologic Naţional.

Conform procesului tehnologic, la începerea lucrărilor de amenajare a albiei râului Durleşti este necesar să fie efectuate lucrări de pozare a colectorului pe segmentul care trece de la hotarul administrativ al oraşului Durleşti până la punctul conectării, colectorul nou de pe str. Cornului, 11/1, ceea ce presupune investiţii suplimentare în sumă de 4, 8 milioane de lei, surse ce urmează să fie identificate de către Consiliul municipal Chişinău din bugetul municipal pentru anul 2015.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

riuri , lacuri , Chisinau , ecologie , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1081 locuitori

Musaitu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Musaitu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Taraclia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 1081 de oameni. Satul Musaitu a fost menționat documentar în anul 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.