Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
19 februarie 2015, 12:01 Natura şi turismul views 8657
În Moldova au loc oscilații mari de temperatură
19 februarie 2015, 12:01 Natura şi turismul views 8657

În Moldova au loc oscilații mari de temperatură

Temperaturi de iarnă pe timp de noapte și vreme de primăvară în timpul zilei. Asta ne promit meteorologii în această săptămână. Medicii avertizează însă că oscilațiile mari de temperatură afectează sănătatea.

Diferența dintre temperaturile înregistrate noaptea și ziua va fi, în unele zone, de peste zece grade. Astfel, noaptea valorile termice vor oscila între minus cinci și minus zece grade Celsius.

Iar ziua, temperatura aerului va crește până la plus șapte grade. Aceste condiții meteo se vor menține în decurs de șapte zile.

Oscilațiile mari de temperatură îi afectează, în egală măsură, pe copii și pe oamenii în etate. Frecvent, în această perioadă, tinerii fac viroze, iar cei mai în vârstă se confruntă cu probleme cardiovasculare și renale. Iar îmbolnăvirea este explicată prin faptul că organismul are nevoie de două săptămâni pentru a se adapta la schimbările de temperatură.

În lipsa acestor condiții imunitatea scade, iar ca urmare devenim vulnerabili în fața infecțiilor respiratorii.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

meteo , Moldova , prognoza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1768 locuitori

Hirişeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Hirişeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1768 de oameni. Satul Hirișeni a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.