Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
01 mai 2021, 13:20 Sărbători şi obiceiuri views 3209
Focul Haric va ajunge azi seara la Chișinău
01 mai 2021, 13:20 Sărbători şi obiceiuri views 3209

Focul Haric va ajunge azi seara la Chișinău

Focul Haric va ajunge la Chișinău sîmbătă seara. Mitropolia Moldovei a anunțat că lumina sfîntă va fi întîmpinată la ora 20:00, la Aeroportul Internațional Chișinău, de unde va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor.

”Această Lumină este un dar special, un dar deosebit pe care Mîntuitorul Iisus Hristos, Lumina lumii îl dăruiește celor care păstrează dreapta credință și Îl iubesc pe El. De aceea, Lumina de la Ierusalim a fost numită o minune a Ortodoxiei, care se săvîrșește în fiecare an la Biserica Sfîntului Mormînt, la Mormîntul Învierii Mîntuitorului Iisus Hristos”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Moldovei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Focul Haric , Paste

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1536
Populația:
2529 locuitori

Drăgăneşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drăgănești, Sacarovca și Chirileni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2529 de oameni. Satul Drăgănești a fost menționat documentar în anul 1536 cu numele Pîrtești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.